Mersin’de gez gör keşfet

Mersin’de gez gör keşfet
İklimi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Akdeniz Bölgesi’nin şehirlerinden biri olan Mersin, kendine özgü yemek kültürü, bir liman kenti olması gibi özellikleriyle de bu şehri her zaman cezbedici kılıyor.

HABER: Rabia RASLAN /Meryem KARADAĞ
Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin, doğal güzellikleri ile biliniyor. Ayrıca tarihi ve kültürel dokusu ile geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Ek olarak bereketli toprakları nedeniyle birbirinden farklı uygarlığın merkezi haline gelmiştir. Hal böyleyken günümüze kadar taşınan eserleri ve doğası ile Mersin’de gezilecek en iyi 15 yer listesi ile keyif alacağınız gezi rotanızı oluşturuyor.

MERSİN’DE GEZİLECEK YERLER
Cennet Cehennem Çöküğü
: Mersin'in Silifke İlçesi’nde bulunan bu yer oldukça derindir. Bu derinlik mağaraların tavanlarının çökmesi ile oluşmuştur. Cehennem mağarasına inmek cennet mağarasına inmekten daha zordur. Dağcılık ekipmanları, zeminin kayganlığına uygun giysiler gerekmektedir. Cennet Cehennem Çöküğüne gitmek isteyenler müze kartı ile giriş yapabilir.
Adam Kayalar: Mersin'in Erdemli İlçesi’nde bulunan bu kayalar, üstünde insan kabartmaları olduğu için bu ismi almıştır. Ayrıca üzerinde 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, bir Roma kartalı ve dağ keçisi bulunmaktadır. 
Eshab-ı Kehf Mağarası: 7 uyurlar mağarası olarak bilinen bu mağara Tarsus'ta bulunur. Putpereslikten Hristiyanlık mezhebine geçen yedi gencin efsanesi ile ünlenmiştir. 
Kız Kalesi: Ünlü tarihçi Herodotos'a göre Kız Kalesi, Kıbrıslı bir prens tarafından kurulmuştur. Birçok uygarlığa tanıklık etmiş olan Kız Kalesi, Roma döneminde korsanlar tarafından barınak olarak kullanılmıştır.
Tarsus Şelalesi: Berdan Irmağı’nın Toroslar’dan dökülerek oluştuğu bu şelale, Roma döneminde mezarlıkların olduğu bölgedir. Birçok turistin ilgisini çeken Tarsus Şelalesi'nin çevresinde çay bahçeleri, restoranlar ve köprüler bulunmaktadır.
Yerköprü Şelalesi: 2011 senesinde tabiat anıtı listesine girmiş bu doğal güzellik, gelenleri kendine hayran bırakıyor. Doğa ile iç içe, huzurlu bir yer arayanların tercih ettiği yerlerden biridir.
ST. Paul Kilisesi: ST. Paul, İncil'de müjdeleyici olarak adı geçer. Kilise ve ST. Paul kuyusu her yıl turistler tarafından ziyaret edilir.
Mavi Bayraklı Boğsak Koyu: Mavi Bayraklı Koy’un berrak sularına bırakın kendinizi. Mersin şehir merkezine 120 kilometre uzaklıkta. Plajı kum, denizi dalgasız ve sığ. Caretta carettaların da ziyaret ettiği koy her daim temiz. Plaja giriş ücretsizdir. Koy çevresinde çeşitli kamp alanları var.
Narlıkuyu: Silifke’ye bağlı turistik bir belde olan Narlıkuyu’da sahil boyunca balıkçılar, masmavi deniz ve zengin bir tarih bulacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası: #mersinde gezilecek yerler  # mersin taihi yerler  # mersin gezi