17 yaşındaki İçlikan’ın şüpheli ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı

17 yaşındaki İçlikan’ın şüpheli ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı
Yasemin Cemre İçlikan’ın bir inşatta cansız bedeni bulunmuştu.

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki bir inşatta ölü bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan'ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada, bir şüpheli tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'ndeki atıl bir inşaatın asansör boşluğunda, bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık, AFAD, itfaiye ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSKİ ekibi sevk edildi. Asansör boşluğundaki su vidanjör ile boşaltılırken, cesedin 24 Ağustos günü, kaldığı Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurttan kaçan Yasemin Cemre İçlikan'a ait olduğu tespit edildi.

İçlikan'ın cansız bedeni, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Uyuşturucu kullanıp kullanmadığı ve cinsel istismara uğrayıp uğramadığı araştırılan İçlikan'ın kesin ölüm nedeninin, otopsisinin ardından belli olacağı ifade edildi.

İncelemelerin ardından ailesi tarafından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Yasemin Cemre İçlikan'ın cenazesi dün toprağa verildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüpheli ölüme ilişkin soruşturma başlatan polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan H.B.G., K.D. ve E.C. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerinden H.B.G. tutuklanırken, K.D. ve E.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ YURDA YERLEŞTİRİLMİŞ

Yasemin Cemre İçlikan'ın 2 yaşındayken evlat edinildiği ortaya çıktı. Eskişehir'de yaşayan R.B. - M.N.İ. çifti, çocukları olmayınca, 2008 yılında Yasemin Cemre İçlikan'ı evlatlık edindi. Eşiyle boşanan M.N.İ.'nin kızı Yasemin ile Bursa'ya yerleşti. 8 yaşındayken evlatlık olduğunu öğrenince bunalıma giren İçlikan 12 yaşına geldiğinde evden kaçmaya başlayınca, babası M.N.İ. tarafından Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi. Yurttan da kaçmaya başlayan Yasemin´in, uyuşturucu kullandığı iddiasıyla yüksek güvenlikli yurda yerleştirildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası: #bursa  # şüpheli ölüm