GAZETECİ-YAZAR UĞUR PİŞMANLIK ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE

GAZETECİ-YAZAR UĞUR PİŞMANLIK  ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC Mersin Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi.

 

 

Türk ve yabancı gazetecilere hizmet vermek amacıyla 2019 yılında Kocaeli genel merkezli kurulan UGC’nin Mersin Şube Başkanı Gültekin Hakan Koçman oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti (UGC) Mersin Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle yapılan seçimle yeni yönetim kurulu oluştu.

Buna göre yönetim kurulu üyeliğine seçilen isimler şunlar;  G. Hakan Koçman, Ali Gültekin, Melike Irmak Bolcan, Bilgin Yeşilboğaz, Ahmet Yiğit.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti üyeleri arasında. Tarsus’tan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık da var.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Tarsuslu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık yapılan bu genel kurulda yedek yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Genel kurulda Yönetim Kurulu Yedek üyeleri şu isimlerden oluştu; Ali Yıldız, Semir Bolat, Alper Tolga Akkuş, Ali Daylam, Uğur Pişmanlık. 

Gazeteci Uğur Pişmanlık, 35 yıldır yerel, bölgesel ve ulusal gazetelerde haber yaptı, yazılar yazdı. Pişmanlık, 1990’lı yıllarda Dünya gazetesi Tarsus Bölge Temsilciliği yapmasının yanı sıra Siyah-Beyaz gazetesi, Cumhuriyet gazetesi Güneydoğu eki, Özgür Gündem gazetesi, Sol gazetesinde muhabirlik yaptı ve makaleler yazdı.

Çok sayıda bölgesel ve yerel gazetelerde de yazılar yazan Pişmanlık, 20 yıldır Aratos Felsefe dergisini yayınlıyor.

Amatör fotoğrafçı olarak Türkiye’nin çeşitli kentlerinde çok sayıda kişisel açtı ve karma sergilere katıldı. Anadolulu filozofların tanıtıldığı belgesel film senaryoları yazdı ve bu yardımcı yönetmenliğini yaptığı belgeselleri bir ekiple çekti.

Ayrıca Pişmanlık’ın başta Tarsus tarihi, kültürü ile sanat, edebiyat ve felsefe yazılarından oluşan çok sayıda kitapları bulunuyor. Bu kitaplardan biri de “Tarsus Basın Tarihi/100 Yıllık İzler” adlı çalışmadır.

Aratos Felsefe Dergisinin yayınını sürdüren ve Tarsus’ta haftalık yayınlanan Akkoza gazetesinde köşe yazarlığı yapan Uğur Pişmanlık, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Sendikası Tarsus Temsilciliğini yürütüyor ve Belgesel Sinemacılar Birliği üyesi.

(haber merkezi)

Haberle ilgili daha fazlası: #uluslararası gazeteciler cemiyeti  # uğur pişmanlık  # tarsuslu şair