Mersin Valiliği’nden Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı

Mersin Valiliği’nden Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
Mersin Valiliği, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre 29 Nisan 2024 tarihinde Mersin’in iç kesimlerinde şiddetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

Mersin Valiliği, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü için Mersin’in iç kesimlerinde şiddetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden itibaren başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek yağışların; yer yer 21-50 kg/m² arasında olması öngörülüyor.

Hava durumu uyarısında gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartların meydana gelebileceği belirtildi. Ayrıca, yağış anında şiddetli rüzgarın da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlar, bu tür olumsuz hava koşullarına karşı özellikle tedbirli olmaları, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları, yıldırım riskine karşı açık alanlardan uzak durmaları ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarılıyor.

Valilik ayrıca, acil durumlar için gerekli önlemlerin alındığını ve ilgili birimlerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından uyarıları dikkate alması büyük önem taşımaktadır. Mersin Valiliği, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı ilgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberle ilgili daha fazlası: