Mersin-Adana Tren Seferleri 2 Yıl Süreyle Durduruluyor!

Mersin-Adana Tren Seferleri 2 Yıl Süreyle Durduruluyor!
Mersin’de ‘yılan hikayesi’ne dönen projelerden biri olan, ”Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep” yüksek standartlı demiryolu inşaatı sebebiyle Mersin-Adana arasındaki tren seferleri 2 yıl süreyle durdurulacak. Onlarca insanı mağdur edecek bu karar, yolcuları kızdırdı.

Devrim Kartal

Yapımı bir türlü tamamlanamayan, ”Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep” yüksek standartlı demiryolu inşaatı nedeniyle Mersin-Adana arasında tren seferleri 22 Nisan'da 2 yıl süre ile durdurulacak. Onca vatandaşı mağdur edecek bu karar, yolcular tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar ne yapacağını şimdiden kara kara düşünmeye başladı. 
Mersin’de ‘yılan hikayesi’ diye adlandırılan projelerden biri de ‘hızlı tren hattı’ projesi olmuştu. Vatandaşın Mersin-Adana, Adana-Mersin güzergahında özellikle iş ve üniversite için kullandığı ucuz ve hızlı ulaşım ağı olan demiryolunda, hızlı tren yapımı projesi için seferler eper azaltılmıştı. Özellikle pandemi ile birlikte sekteye uğrayan proje, bir türlü tamamlanamadı ve onlarca çalışanı, öğrencileri mağdur etmişti. Artık o yol da kapandı ve seferlere 2 sene ara verildi. 
“GÜVENLİK ZAFİYETLERİ OLUŞMAKTADIR”
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne gelen yazdı şu ifadelere yer verildi;
“Bakanlığımız uhdesinde yapımı devam eden "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini" yapın işi kapsamında Mersin-Adana kesiminde en büyük yapı olan Tarsus aç-kapa yapısı ve Tırıl viyadüklerinde imalatlar devam etmekte olup bölgede başta kazık makinaları olmak üzere çok sayıda ağır iş makinası çalışan tren trafiğinin yanında imalata devam etmekte, aynı güzergahta derin kazı, dolgu ve sanat yapısı çalışmaları tren trafiğini tehlikeye sokmadan yapılmaya çalışılmakta fakat güvenlik zafiyetleri oluşmaktadır.
Bu çerçevede güvenliği tehlikeye sokmadan çalışılabilmesi, kritik yapılardaki yapım faaliyetlerinin mevcut hat ile kesişmeler sebebi ile oluşan engellerini ortadan kaldırılması, vardiyalı çalışmaya geçme imkanımın oluşması ile yapım faaliyetlerinin proje süresi içinde tamamlanabilmesi için 22 Nisan 2024 tarihinden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattımın trafiğe kapatılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 km olup, projenin tamamlanması ile mesafe 303 km’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek. Toplam proje uzunluğu 303 km olan Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesinde 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt/üst geçit bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası: