Mersin Valiliği’nden Denizlerde Meteorolojik Alarm Verildi

Mersin Valiliği’nden Denizlerde Meteorolojik Alarm Verildi
Mersin Valiliği, 24 Mart 2024’te Doğu Akdeniz’de beklenen şiddetli fırtına nedeniyle vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Devrim KARTAL

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Doğu Akdeniz bölgesinde şiddetli fırtına bekleniyor. Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan fırtınanın, batı ve güneybatı yönlerden eserek 50-75 km/saat hızında olması öngörülüyor. Fırtınanın Salı gününe kadar etkisini sürdürmesi ve akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların olası ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıda bulunuldu. Denizlerdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle, deniz ulaşımı da dahil olmak üzere, tüm ulaşım yollarında gecikmeler ve aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Özellikle deniz araçlarının kullanımında büyük dikkat gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

G Jc Uhs8 X Q A A Gp1 Q

Fırtınanın başlamasıyla birlikte vatandaşlardan iç ve dış mekanda ekstra tedbirler alması istendi. Ağaç dalları, çatılar ve uçabilecek nesneler gibi risk faktörlerine karşı önlem alınması önemle tavsiye ediliyor. Valilik, herhangi bir acil durumda yetkililere hemen haber verilmesi gerektiğini de hatırlatıyor.

Vatandaşların güvenliği için Valilik ve ilgili kurumlar tarafından gerekli tüm önlemler alınmış durumda ve durum yakından takip ediliyor. Mersin Valiliği, tüm halkımızı bu doğa olayına karşı uyanık ve hazırlıklı olmaya çağırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: