Silifke’de Çocuklar İçin Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Silifke’de Çocuklar İçin Trafik Eğitim Parkı Açıldı
Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğünce çocuklar için açılan trafik eğitim parkında akülü araçla eğitim verildi.

Silifke Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde mülkiyeti belediyeye ait olan park ilçe emniyet müdürlüğü’ne devredildi.
Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince hizmete giren trafik eğitim parkında okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta öğretim öğrencilerine trafik eğitimi verilecek.

A W152715 01
Öğrenciler parkın açılışı sonrasında trafik parkurunda akülü araçlar sürüp, simülatör araç içerisine binerek emniyet kemerinin önemini anlamaya çalıştı.
Toros Mahallesi'ndeki Trafik Eğitim Parkı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, "Çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi ve bu eğitimi uygulamalı olarak öğrenmesi açısından mülkiyeti belediyeye ait 2 bin metrekarelik alan üzerine Trafik Eğitim Parkı kurduk. Özellikle ilköğretim okullarında okuyan çocuklarımız bu parkta trafikle ilgili bilgilerini artırarak, trafik işaret ve kurallarını bire bir uygulama ile öğrenecekler. Böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesini hedefliyoruz” dedi.

A W152715 06
Parkın açılışına Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya, kurum amirleri, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası: