Ali Mahir Başarır’dan Emekliler Adına Protesto

Ali Mahir Başarır’dan Emekliler Adına Protesto
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Ben buradan söylemek isterim 10 bin lirayla bir emeklinin, bir ailenin geçinebileceğine inanıyor musunuz? En düşük emekli maaşı, asgari ücret olsun. Eğer bir parça vicdanınız, utanmanız varsa bunu yaparsınız” dedi.

Devrim KARTAL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili  Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu'nda emeklilere yapılan zamların yetersizliğini gündeme getirerek, hükümetin emeklilerin geçim zorluklarını artırdığını iddia etti. Başarır, emeklilere yapılan zamların devlete olan usulsüz kredinin maliyetinden daha düşük olduğunu vurguladı.

CHP Grubu, Meclis'te görüşülen kanun teklifini alkışlarla protesto etti. Başarır, "2002'de emeklinin bir aylık maaşı 1,5 asgari ücrete denk geliyordu. Şimdi, hemen hemen yarısı. Açıklayabilir misiniz bunu?" diyerek hükümetin politikalarını eleştirdi. Ayrıca, son yirmi beş günde temel ihtiyaç maddelerine ve otoyollara yapılan zamları örnek göstererek, emeklilere yapılan zammın bu artışlar karşısında eridiğini belirtti.

fgdfg

Bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Başarır, parlamentonun birinci görevinin emeklinin, işçinin ve memurun hakkını savunmak olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak 10 bin lira maaşla geçinmek zorunda kalan milyonlarca emekli adına AKP Grubunu protesto ediyoruz! Artık bir parça vicdan diyoruz vicdan!" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası: