Nida Nur Nergiz Davası Ertelendi

Nida Nur Nergiz Davası Ertelendi
23 Ekim 2023 tarihinde Mersin Üniversitesi KYK Yurdu yakınında eski erkek arkadaşı tarafından tüfekle vurulup sakat bırakılan intörn doktor Nida Nur Nergiz’in ilk davası bugün görüldü.

Seren SABUNCU

Mersin'in Yenişehir ilçesinde intörn doktor Nida Nur Nergiz'i (24) pompalı tüfekle vurup sakat bırakan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş (32) hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava bugün görüldü. Dava 2 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Eski erkek arkadaşı tarafından sakat bırakılan Nida Nur Nergiz "Bugüne kadar yaşadığım ve gelecekte yaşayacağım tüm zorluklar için şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Türk adaletine güveniyorum." şeklinde bir mesaj yollamıştı. Nergiz’e vahşeti yaşatan fail erkek Ersin Karakuş hakkında 20 yıla hapis istemiyle açılan davada erteleme kararı çıktı. Dava 2 Nisan 2024 saat 13:30’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 23 Ekim'de merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde meydana geldi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde teknisyen olan Ersin Karakuş, aynı hastanede intörn doktor olan tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Nida Nur Nergiz’e pompalı tüfekle 7 el ateş etti.  23 yaşındaki İntörn Dr. Nida Nur Nergiz vücudunun birçok yerinden ciddi yaralar alıp hayati tehlike yaşamış ve saldırı günü ameliyatla bir bacağı diz üzerinden ampüte edilmişti. Diğer bacağını kaybetme riski yüksek olduğundan görev yaptığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 aydır tedavi gören Nergiz şu ana kadar toplam 15 ameliyat geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası: #dava  #