Cumhur İttifakında kartlar Mersin’de yeniden karılıyor

Cumhur İttifakında kartlar Mersin’de yeniden karılıyor
İYİ Parti’nin ittifak konusunda CHP’ye ret yanıtı vermesi yeni kulis söylentilerine de beraberinde getirdi. Mersin’de Cumhur İttifakı’nda MHP’nin adayı ile seçime gidileceği ortaya atılırken İYİ Parti’nin son hamlesi Cumhur İttifakı’nı da hareketlendirdi.

Tüm ülkede olduğu gibi Mersin’i de seçim heyecanı sardı. İttifaklık konusunda sadece AKP ve MHP ittifaklığı netlik kazanırken diğer partilerin de yakın zamanda bir hamle yapması bekleniyor. İYİ Parti’nin, CHP ile ittifaklığına hayır cevabı vermesi, HEDEP’in ise henüz bir karar verememesi siyasetin heyecanını Mersin’de zirveye çıkardı. İYİ Parti’nin ‘ret’ yanıtından sonra Cumhur İttifakı, CHP’nin elinde bulundurduğu Antalya, Muğla, Aydın, Adana, Mersin ve Eskişehir gibi büyükşehirler için bir strateji için yeniden masaya oturacağı ortaya atıldı.

Cumhur İttifakı Mersin dahil olmak üzere CHP’nin elinde bulundurduğu büyükşehirleri istediğini her fırsatta dile getirirken doğru hamlelerle buraları CHP’nin elinden alabileceğinin altını çiziyor. İYİ Parti’nin attığı her hamleyi dikkatlice takip eden Cumhur İttifakı, seçim için stratejik  adımlarını İYİ Parti’ye göre attığı iddia edildi. Geçtiğimiz haftalarda seçim arenasında Mersin’de MHP’nin adayı ile yarışılacağı konuşulurken konunun ve adayın yeniden masaya yatırılacağı iddia edildi.

HEDEP’in adaylık konusunda kararsız kalması da partilerde bir takım adımları geciktiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası: #CHP  # cumhur