Jandarmadan uygulamalı trafik eğitimi

Jandarmadan uygulamalı trafik eğitimi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, trafik farkındalığının artırılması amacıyla öğrencilere yönelik uygulamalı eğitim düzenledi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, jandarma trafik ekipleri, öğrencilere trafik işaret levhaları, emniyet kemeri, yaya yollarında güvenli yürüme, karşıdan karşıya geçiş alanlarının kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, araçta güvenli yolculuk konularında bilgi verdi. Trafik eğitim parkurunda uygulamalı olarak düzenlenen eğitime, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök'de katıldı.
Bu uygulamanın gerek trafik parkında gerekse okul bahçelerinde devam edeceğini belirten Vali Pehlivan, “Sevgili çocuklar, trafik çok önemli bir konu. Kurallarını doğru şekilde öğrenip, doğru şekilde uygulamalıyız. Kurallara uyunca kendi hayatımızı da çevremizdeki insanların hayatını da korumuş oluruz. İster yaya ister sürücü olun, hayatınız boyunca trafik kurallarına muhakkak uyun” dedi.
Eğitim fotoğraf çekimi ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası: #asayiş