CHP’de tüzük tartışması| Değişimciler: Kılıçdaroğlu’nun delege çıkışı göstermelik

CHP’de tüzük tartışması| Değişimciler: Kılıçdaroğlu’nun delege çıkışı göstermelik
CHP’de değişimi savunanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda seçilmesi halinde partinin tüzüğünde değişiklik yapacağına dair açıklamasını eleştirdi. Değişimciler,

Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de yaptığı konuşmada 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultayda seçilmesi halinde partinin tüzüğünde yapacağı değişiklikleri anlattı.

Delege sistemini değiştireceklerini, önseçimi güçlendireceklerini, aday listelerine fermuar yöntemini getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yapısını değiştireceklerini sıraladı.

"Göstermelik bir tavır"

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın aktardığına göre; Kılıçdaroğlu’nun çıkışını değerlendiren değişimciler, “Niye şimdiye kadar bu değişiklikleri yapmadılar? Ve niye kurultaydan önce yapmıyorlar? ‘Bir kere daha istediğim yolla seçileyim sonra tüzüğü değiştireyim’ demek demokratik bir tavır değil” eleştirisini getirdi.

“Amaç demokratik bir süreç işletmekse genel başkan seçimi tüm üyelerin katılımıyla yapılabilir” diyen değişimciler, “Kurultaydan bir hafta önce mevcut adaylarla bir önseçim önerdik ama bu kabul görmedi. ‘Değişiklik yaptık’ demek için göstermelik bir tavırları var” ifadelerini kullandı.

Yeni tüzük yetkisinin kurultay sonrası oluşacak PM’de olacağını da vurgulayan değişimciler, “Son yapılan PM toplantısında tüzük kurultayının yeni PM’nin yetkisinde olacağını söylediğimizde mevcut yönetim ‘Artık beklenti oluşturduk, değişikliği yapmamız lazım’ dedi. Bu bile çalışmanın göstermelik olduğunun kanıtı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: