Yüreğirli kadınlar Adem Projesi ile meslek ediniyor

Yüreğirli kadınlar Adem Projesi ile meslek ediniyor
Yüreğir Belediyesi hayata geçirdiği Aile Destek Merkezleri ile (ADEM), Yüreğirli kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor.

Yüreğir Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İşbirliği ile Kiremithane, Doğankent ve Levent mahallelerinde kurduğu Aile Destek Merkezleri (ADEM), ilçede yaşayan dezavantajlı kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını hedefliyor.
Kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla açılan Aile Destek Merkezleri’nde çeşitli alanlarda beceri kursları yer alıyor. Kurslara katılan kadınlar meslek edinerek aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor.
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüreğir’imizin her ferdinin gelişimi, dezavantajının giderilmesi, ekonomiye ve istihdama katkısı için destek programlarımız devam ediyor. ADEM'lerimizde kurslara katılan kadınlarımız, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini açabiliyor. Ayrıca bu merkezlerimizde kurslarımızın yanı sıra seminer, konferans, panayır, fuar, gezi, piknik organizasyonları, tiyatro, sinema, sağlık taraması gibi etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: #yüreğir belediyesi  # adem projesi