CHP kulisi: Atilla Kart da Kurultay’da aday olacak iddiası

CHP kulisi: Atilla Kart da Kurultay’da aday olacak iddiası
Özgür Özel ve Örsan Öymen’in ardından, eski CHP milletvekili Atilla Kart’ın da genel başkanlık yarışında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağı iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay ve yerel seçim takvimi işlerken, genel başkanlığa talip olan isimler de resmen adaylıklarını ilan etmeye başladı.

 

CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ve Örsan Öymen’in adaylığını açıklamasının ardından, eski CHP milletvekili Atilla Kart’ın da adaylık yarışana gireceği iddia ediliyor. Yakın çevresi, Kart’ın tabandan destek bulması durumunda adaylığını açıklayacağını belirtti. Bu kapsamda Kart’ın il kongrelerini gezerek üçüncü yol politikasını anlattığı aktarıldı.

Kendisine yakın isimler Artı Gerçek’e, Kart'ın CHP içinde üçüncü yol tespitiyle yola çıkarak, gelişmiş sosyal demokrasi ilkeleri ve eşit yurttaşlık ilkeleri kapsamında il kongrelerinde açıklama yaptığını anlattı. Buna göre Kart, tabandan beklediği desteği bulursa kurultayda adaylığını açıklayacak.

 

KILIÇDAROĞLU’NA MEKTUP YOLLAMIŞTI

 

Kart, ağustos ayında Kılıçdaroğlu’na CHP’nin muhalefet anlayışı, görüşleri ve önerilerinin yer aldığı 29 sayfadan oluşan bir mektup yollamıştı. Kart yazdığı mektubu Kılıçdaroğlu’na, "Bu açıklama 2002 yılından bu yana CHP bünyesinde siyaseten yaşadıklarımı, başardıklarımı, başaramadıklarımı ‘tarihe kayıt düşmek’ amacıyla, sizinle ve kamuoyuyla paylaşmak gereğini duyduğum bir açıklama niteliğindedir. Açıklamalarımın ‘kişisel ve duygusal’ boyutunun bulunmadığını, tümüyle ‘sorumluluk’ anlayışıyla dile getirildiğini vurgulamak amacıyla, bu bilgilendirmeyi yapma gereği duydum” paylaşımıyla iletmişti.

 

MEKTUPTA ‘DEĞİŞİM’ VURGUSU

 

Kart mektupta, "değişimin olması gerektiğini ve sorunun değişimin içeriği, ideolojisi ve yöntemi nasıl olmalıdır" sorusunda düğümlendiğini aktarmıştı. Aynı mektupta, 11 yıldan bu yana parti yönetimlerinde yer alan kişilerin 28 Mayıs sonrasında ‘parti içi muhalif’ görüntüsü ile ‘değişim’ saflarına katılmalarının inandırıcı olmadığını belirtmişti.

 

KILIÇDAROĞLU İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

 

Kart’ın geçtiğimiz ay Kılıçdaroğlu ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiği de ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgiye göre Kart, Kılıçdaroğlu ile CHP’nin "yanlış politikaları" üzerine 45 dakikalık bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Kart adaylığı ile ilgili bir konuyu açmadı.

Haberle ilgili daha fazlası: #chp genel başkan adayları  # atilla kart aday mı  # chp nin yeni genel başkan adayları