Fahrettin Altun İnsan Hakları Kurulu Başkanı, Burhanettin Duran İletişim Başkanı Oldu





Tarih: 10 Temmuz 2025 Perşembe 14:21

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı’na atandı. İletişim Başkanlığı’na ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran getirildi.

Görev değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) Başkanlığı görevine atandı. Altun'dan boşalan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koltuğuna ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran getirildi.

Fahrettin Altun'dan veda mesajı

Görev teslim töreninde açıklamalarda bulunan Altun, yedi yıl boyunca sürdürdüğü İletişim Başkanlığı görevine veda ederken medya mensuplarına teşekkür etti. Altun, “7 yıl boyunca hakikat nöbeti yürüttük. Sizlere ve medya mensuplarına çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Altun açıklamasında, “İçinde yaşadığımız şu hakikat ötesi çağda, hakikat mücadelesi veren hakikat neferleri olarak faaliyet gösteren sizlere, medya mensuplarına da çok teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Yeni başkan: Burhanettin Duran

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Burhanettin Duran, uzun yıllardır akademik ve diplomatik görevlerde bulunuyordu. Son olarak Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Duran’ın iletişim politikalarına nasıl bir yön vereceği merakla bekleniyor. Yeni dönemde İletişim Başkanlığı’nın öncelikleri ve stratejileri kamuoyu tarafından dikkatle izlenecek.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)



 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
Android Uygulaması
iOS Uygulaması

pratikhaber.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA