Yenişehir’de Geri Dönüşüm Devrimi: Hedef 40 Ton! |
|
|
Tarih: 28 Ocak 2025 Salı 15:21 |
Yenişehir Belediyesi’nin geri dönüşümde örnek tesisiyle sıfır atık hedefi büyüyor. "Yenişehir Çevreci Halk Kart" projesiyle doğa korunuyor, ekonomi kazanıyor! |
Mersin Yenişehir'den Türkiye'ye Örnek Tesis Mersin Yenişehir Belediyesi, geri dönüşümde çığır açıyor! Başkan Abdullah Özyiğit liderliğindeki Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi, kapasite artırımı ve çevreye duyarlı projeleriyle ülke gündeminde. 2025 hedefi: günlük 40 ton atık işleme kapasitesi!
Sıfır Atıkta Büyük AdımBaşkan Abdullah Özyiğit, sıfır atık projesi kapsamında hayata geçirilen tesisin başarılarını ve genişleme planlarını anlattı. "Mevcut kapasitemizi dört kat artırarak günlük 10 tona, 2025'te ise 40 ton işleme kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Yeni makinelerle desteklenecek tesis, atık yönetiminde bölgenin lideri olmaya hazırlanıyor. Yenişehirliler Çevre Dostu Ekonomiyi SahipleniyorEvlerden ve iş yerlerinden toplanan atıklar, "Yenişehir Çevreci Halk Kart" projesiyle vatandaşların ekonomisine katkı sağlıyor. Toplanan atıklar, tartılarak kartlara TL olarak yükleniyor ve bu tutar yerel esnafta harcanabiliyor. Ekonomik ve Çevresel FaydaGeri dönüşümden elde edilen gelir hem çevre bilincini artırıyor hem de aile bütçesine katkı sunuyor. Başkan Özyiğit, "Hem atıkları ekonomiye kazandırıyoruz hem de çevremizi koruyoruz. Eğitim ve farkındalık çalışmalarımızla bu bilinci daha da yaygınlaştıracağız" dedi. Türkiye'nin Gözü Yenişehir'deAkdeniz'de lisanslı tehlikesiz atık tesisine sahip ilk belediye olan Yenişehir, geri dönüşüm ekonomisinin merkezine dönüşüyor. Başkan Özyiğit’in vizyoner projeleriyle sürdürülebilir bir gelecek inşa ediliyor.
|
|
Yorum Ekle
![]()
|
![]() ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM pratikhaber.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. URA MEDYA |