TSE depremzedeler için güneş panelleri kurdu





Tarih: 14 Şubat 2023 Salı 12:04

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), deprem bölgesinde depremzedelerin elektrik ihtiyacını karşılamak için bölgede güneş panelleri kurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda oluşturulan kriz merkezi de bu gerçekten hareketle yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan ürünleri, TSE koordinasyonunda deprem bölgesine sevk ediyor.
 

Teknolojik cihazları şarj ediyor
Güneş enerjisiyle elektrik üreten fotovoltaik paneller, yoğun şekilde çalışan arama kurtarma ekiplerinin ve güvenlik güçlerinin hayati derecede önemli teknolojik cihazlarını şarj ediyor. Özellikle gece gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde ekiplere ışık kaynağı olan güneş panelleri, depremzedelerin bulunduğu çadırları aydınlatıyor.

Depoları aydınlatıyor
Depremzedelerin en önemli moral kaynaklarından biri de uzaktaki yakınlarıyla kişisel cihazlarından kurduğu iletişim. Paneller, bu cihazların şarj edilmesine de sağlıyor. Aynı zamanda deprem bölgesine gönderilen yardımların depolandığı okul gibi kapalı alanları da aydınlatıyor.

İlki Kahramanmaraş’ta kuruldu
Paneller, AFAD’ın yönlendirmesiyle ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği önüne kuruldu. TSE personeli tarafından çalıştırılan güneş enerjisi sistemleri, depremden etkilenen diğer bölgelerde de işler hale getiriliyor. (İHA)


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)



 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
Android Uygulaması
iOS Uygulaması

pratikhaber.com © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA