Doğa Parkında Doğan Yavrulara Özenle Bakılıyor

Doğa Parkında Doğan Yavrulara Özenle Bakılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren doğanın ve hayvanların korunması için önemli bir merkez olan Tarsus Doğa Parkı, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı, yeni üyeleri ile daha da renklendi.

Doğa Parkı’na 2 adet lemur yavrusu ve bir benekli sırtlan yavrusu katıldı.

Şuanda 1 aylık olan yavru lemurlara Deniz ve Yıldız adı verilirken, 3 aylık olan benekli sırtlan yavrusuna ise koyu renginden esinlenerek “Toprak” ismi verildi.

Bütün gün anne sırtında zaman geçiren yavru lemurlar, Deniz ve Yıldız ürkek tavırları ve sevimlilikleri ile parkın ilgi odağı olurken Toprak ise sempatik ve yaramaz halleri ile ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Son yıllarda nesli tükenme tehlikesi bulunan lemurların üremesi dolayısıyla ekipler gece gündüz gözetim altında tutup, sık sık kontrollerini titizlikle yapmaktadır. Alınan bilgilere göre parkın yavruları nın sağlık durumu iyi olduğu ve herhangi bir hastalık riski taşımadıkları gözlenmiştir.

Tarsus Doğa Parki Yeni̇ Üyeleri̇ne Kavuştu (4)

 

BİYOLOG YILMAZ ÖLMEZ; YAVRU LEMURLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tarsus Doğa Parkı’nda görev yapan Biyolog Yılmaz Ölmez, lemur yavrularına annelerinin baktığını ve beslediğini söyleyerek herhangi bir sağlık problemi yaşamamaları için annelerini sebze, meyve, kuruyemiş, kuru incir gibi gıdalarla beslediklerini bildirdi. Ölmez, ilgili görevlilerin beslenmelerini, temizliklerini ve gözlemlerini düzenli olarak yaptıklarını ifade etti.

Ölmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Tarsus Doğa Parkı’nda gece de personel kalıyor ve besleme ile kontroller gece de aktif bir şekilde yürütülüyor. Lemurlar, 30 kişilik gruplar halinde yaşayabilen çok sosyal hayvanlardır ve primat türüdür. Burada sürünün sayısı 30 olana kadar bakmaya devam edeceğiz.

Lemurlar, Madagaskar Adası’na özgü bir türdür ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır Lemurlar, bizim buraya çok güzel uyum sağladılar. Hatta şu anda 2 sürümüz var. Doğada 19-20 yıl yaşayabiliyorlar ve ağırlıkları 2-3 kilo arasında olabiliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak onlara sunduğumuz bu imkânlarla, buraya çok daha kolay adapte olup sayılarını artırıyorlar. Bu sayede nesli tükenmekte olan bir hayvanı hem korumuş oluyoruz, hem de sürünün sayısını artırarak doğaya da güzel bir hizmet vermiş oluyoruz”

Tarsus Doğa Parki Yeni̇ Üyeleri̇ne Kavuştu (3)

“BENEKLİ SIRTLAN YAVRUSUNU SÜRÜDEN AYRI TUTUYORUZ”

Ölmez, Sırtlanların anaerkil bir topluluk olduğunu belirterek dişiler arasında rekabet yaşanmaması için yavruyu sürüden ayrı tuttuklarını ifade ederek, Yavrunun belirli bir yetkinliğe ulaşınca, sürü ile tekrar birleştireceklerini Annesinin de beslenmesinin, temizliğinin ve gözlemlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını sözlerine ekledi.  

Haberle ilgili daha fazlası: