Mersin Valiliği’nden Sağanak Yağış Alarmı!

Mersin Valiliği’nden Sağanak Yağış Alarmı!
Mersin Valiliği, 12 Mayıs 2024 tarihinde Doğu Akdeniz bölgesinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşları su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi ve ulaşımda olası aksamalar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Mersin Valiliği, 12 Mayıs 2024 Pazar günü için Doğu Akdeniz bölgesinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Mersin’in kuzey kesimleri başta olmak üzere Mut, Çamlıyayla, Tarsus ve Toroslar bölgelerinde yer yer kuvvetli yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Uyarıda, yağışların yol açabileceği su baskınları, ani sel, yıldırım düşmesi ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların son derece dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Valilik, özellikle kısa süreli fırtına ve rüzgarın da beklendiğini belirterek, vatandaşlardan hava koşullarını yakından takip etmelerini ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyor.

Bölgedeki tüm yerel yönetim birimleri, olası acil durumlar için hazırlıklarını artırırken, kriz masaları da oluşturuldu. Vatandaşların, resmi duyurulara ve yerel yetkililerin yönlendirmelerine uymaları, can ve mal güvenlikleri açısından büyük önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası: