Mersin Seçti, Vahap Geçti

Mersin Seçti, Vahap Geçti
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Mersin’de seçmen, büyükşehirde kararını yeniden CHP’li Vahap Seçer tarafından kullandı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri yapıldı. Heyecanın doruklarda yaşandığı Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı mevcut başkan CHP’li Vahap Seçer oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 58 bandında oy alarak Mersin’e hizmet etmek için koltuğa yeniden oturdu.

Mersin seçmeninin yüzde 58’i seçimini CHP’li Vahap Seçer tarafından kullandı. 2024 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı adayı Serdar Soydan yüzde 30’larda oy alırken Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Vahap Seçer ise büyük bir fark atarak yüzde 58 bandında oy alarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Mersin’de 22’si Mersin Büyükşehir ve 194’ü ilçe belediyeleri için olmak üzere toplam 216 siyasetçi koltuk için yarıştı. 1 milyon 387 bin 345 kayıtlı seçmenin oy kullanacağını açıklanmıştı. Seçimlerin, 806 mahallede ve 906 sandık bölgesinde, 4 bin 455 sandıkta gerçekleşeceğini belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası: